Tuesday, August 16, 2016

Instagram.


Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Email: nsahida@gmail.com
Instagram: @sya2ablatib_ha #hobbiesart_ha
Main blog: Diari Umi [http://hijaucantik.blogspot.my].
Jumpa di sana ;)

Belum rajin nak update di blogoren ini, sobs!

Thursday, October 15, 2015

Quilling Jersey Birthday Card.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Tema: Quilling Jersey Selangor. Dalamnya hendak pop-up gambar couple sekolah menengah, sweet je kan?

Permintaan: kakak Senior, hiii. kawan instagram, seorang guru juga. Muka dia sebiji macam kakak-kakak senior zaman sekolah-sekolah dulu. Thanks kakRima, untuk suami yang jauh katanya.

Saiz: a4 lipat tiga.

 Hendak letak jersey semata cam kosong sangat.


Menggigil-gigil hendak tegakkan quilling shredder tu, haha. 


Melukis gambar kapel sekolah menengah, maafkan saya kakRima, lukisan tangan saya memang teruk :( 


Happy birthday!

Terima kasih kakRima, harap tidak serik ye.

Email: nsahida@gmail.com Instagram: @sya2ablatib #hobbiesart
Main blog: Diari Umi [http://hijaucantik.blogspot.com]. Jumpa di sana ;)

Wednesday, October 14, 2015

Kad raya 2015.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Permintaan: kawan Min. Cikgu sekolah, mahu bertukar-tukar dengan kawan katanya.

Temanya: Kad raya simple is more.

Saiz: 1/4 kertas a4

Dia design, saya buatkan sahaja ;)

 50 keping.

 Happy mood :)

Terima kasih cikgu. Ini merupakan permintaan ulangan, twehehe.

Email: nsahida@gmail.com Instagram: @sya2ablatib #hobbiesart_ha
Main blog: Diari Umi [http://hijaucantik.blogspot.com]. Jumpa di sana ;)

Tuesday, June 30, 2015

Quilling Fridge Magnets for Auni's Teacher.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

Tema: Menggunakan bahan terbuang atau pun sisa kertas yang kejap rasa macam cukup, kejap rasa macam tidak, jadi redah sahaja.

Saiz: 10cmx6cm (rm4/pcs)

Hahaaaa, lazy, crazy quilling bouquet flowers namanya.

Instagram: @sya2ablatib #hobbiesart_ha
Main blog: Diari Umi [http://hijaucantik.blogspot.com]. Jumpa di sana ;)

Monday, June 29, 2015

Quilling Fridge Magnets for Teachers Day 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

Permintaan: keLi, seroang rakan blogger dan juga rakan Instagram. 

Tema: Beliau mahukan yang simple dan mudah dan murah. Untuk memudahkan aku, diberikan draft ringkas. So masri relisasikan permintaan. Kali ini, aku sudah dapat idea untuk membuat buku yang mudah dan pantas, haha. Gunakan recycle paper untuk isi dalam pada buku seolah, buku itu bergambar.

Saiz: 8cmx4cm (rm2/pcs)

Terima kasih keLi, terima kasih.

Instagram: @sya2ablatib #hobbiesart
Main blog: Diari Umi [http://hijaucantik.blogspot.com]. Jumpa di sana ;)