Friday, August 26, 2011

Friday, July 15, 2011

Hadiah untuk Hijaucantik 2nd GA.


Ahaaa inila rupa barangan yang telah dimenangi oleh pemenang Hijaucantik 2nd Giveaway. Biasala disebabkan empunyanya suka warna hijau, makanya terpaksala segala mala hadiah pun warna hijau.

Untuk pengetahuan, aku sudah pun mengepos kesemua hadiah ini pada hari semalam. Pertama kali aku buat pengiriman pos laju. Jakun. Di bawah ni tracking number ye. 
  1. Pn. Akmarwati - ED 007770326 MY
  2. Pn. Che Rosliza - ED 007770309 MY
  3. Pn. Zarida - ED 007770493 MY
  4. Pn. Rafidah - ED 007770286 MY
  5. Pn. Nurul Uyun - ED 007770290 MY
  6. Pn. Eima - ED 007770312 MY (Peserta awal)

Harap semua pemenang berpuas hati, setakat ini hanya itu aku kongsi. Mudah-mudahan ada rezeki kita kongsi lagi. Terima kasih kerana menjadi kawan Hijaucantik ;)

Sunday, July 3, 2011

Pemenang Hijaucantik 2nd Giveaway.

Assalamualaikum semua.

Mari kita sama-sama melihat siapa yang kenaaa... sangat susah nak soh beday girl ni bergambar dengan undian.

13. Fieda = Rafidah binti Mohd Salleh.

15. Cik Rose Cute = Che Rosliza binti Che Mat.

 28. AkmalFaizal = Akmarwati binti Ab Rashid

45. Ieda = Zarida binti Abu Bajar.

3. Cute Mum = Nurul Uyun binti Mazlan.

Dan pemenang penyertaan paling awal ialah : Eima = Noor Izmaliza binti Md Isa

Kepada semua penama-penama di atas, boleh la memberikan alamat surat-menyurat (untuk mengelak kesulitan) di email: nsahida@gmail.com dengan menyatakan Pemenang HC2ndGA sebagai tajuk dalam tempoh sehingga hari Rabu, 6hb Julai 2011

Gagal berbuat demikian, cabutan baru akan dibuat.

Kerjasama anda amat dihargai. Terima kasih. Ceh! dah macam pengumuman apa pulak.

Kertas mengundi.

Kepada mereka yang tidak menang, diharapkan usahla berkecil hati, aku sungguh menghargai persahabatan ini walaupun di alam maya. Mana tahu ada rezeki lebih akan datang, aku akan buat lagi. Tataaa.

Friday, July 1, 2011

Senarai mereka yang menyertai HC2ndGA.

Senarai semak yang telah menyertai. Sila buat pemeriksaan ye.

  1. eima [1 orang]
  2. umiliza989 [2 orang]
  3. Cute Mum [1 orang]
  4. Mama Zharfan [2 orang]
  5. PinkUmmi [1 orang]
  6. Izan Ishak [3 orang]
  7. mrs Redzuan [2 orang]
  8. ita@atiron [1 orang]
  9. Huda [1 orang]
  10. eB ezrin [2 orang]
  11. dilazfamily [1 orang]
  12. aNiM [2 orang]
  13. fieda [1 orang]
  14. Kyra [1 orang]
  15. Cik Rose Cute [2 orang]
  16. Zie [2 orang]   
  17. Darling Ninie [3 orang]
  18. Hanin [1 orang]
  19. AyuArjuna BiGoshh [3 orang]
  20. Eija ZaQuaN [1 orang]
  21. intanz [2 orang]
  22. Fadzillah Kamarudin [2 orang]
  23. Aien [link salah atau memang share dgn cute mum?]
  24. Aishah Megahasz [3 orang]
  25. mas [3 orang]
  26. Mama Raisya a.k.a Lisa [1 orang]   
  27. sarah [1 orang]
  28. AkmaFaizal [3 oranga]
  29. kakNida [1 orang]
  30. gewecun @ mamaHiro [2 orang]
  31. syakila [1 orang]
  32. -Nureen- [1 orang]
  33. Alya [1 orang]
  34. lizawati [1 orang]
  35. Bicara hati ibu aisya [1 orang]
  36. kakLela @ Lelord [1 orang]
  37. IbuAqil @ Salina [1 orang]
  38. Syilasyira [1 orang]
  39. asdina [3 orang]
  40. ...sWeet uMi... [3 orang]
  41. fazilzura [1 orang]
  42. kakEida @ mamaMikhail [1 orang]
  43. juniza [3 orang]
  44. wida [1 orang]
  45. ieda [1 orang]
     
Pastikan dalam kurungan ialah bilangan anak yang berumur 1 hingga 7 tahun. Terima kasih sebab sudi memeriahkan giveaway ini =)

InsyaAllah 2nd July nanti dah ada senarai pemenang. Hiii. Sabar ye.

Thursday, June 30, 2011

Hijaucantik 2nd Giveaway

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Ehem-ehem. Hiii.

Terma dan syarat:

i) Khas untuk ibu/emak/ummi/mama/bonda yang mempunyai cahaya mata sendiri berumur 1 tahun hingga 7 tahun sahaja.
ii) Buat satu entry bertajuk 'Hijaucantik 2nd Giveaway' lekat banner di atas.
iii) Nyatakan:
Nama ibu/emak/ummi/mama/bonda:
Bilangan anak yang berumur 1 tahun hingga 7 tahun:
iv) Tinggalkan link entry berkenaan hanya di entry ini sahaja.
v) HC2GA bermula pada 20.06.2011 hingga 30.06.2011.

Senang je kan?. Berusaha semua.
5 pemenang (Ibu/emak/ummi/mama/bonda) akan dipilih secara cabutan dan akan diberi hadiah.
Sebarang perubahan akan diberitahu kemudian ;)
* masukkan Auni's Journal (http://orencantik.blogspot.com)  sebagai bloglist anda, untuk mengetahui perkembangan selanjutnya. Terima kasih =)
* follower atau pembaca It's Umi Journal (http://hijaucantik.blogspot.com) lebih diutamakan.

Tuesday, May 10, 2011

Kakak tahu.

Haiiii,

KakakOni here. Semalam satu hari kakak main dengan kawan-kawan kat rumah mama. Macam biasa bila dah petang, kakak tunggu umi amek, tapi kakak main juga lagi.

Bila kakak dengar loceng pintu, terus kakak lari. Kakak tahu mesti umi ada tunggu kakak depan pintu. Kakak selalu cukai umi bila sampai depan lift. Kakak tahu mesti umi beri gula-gula. Kakak jalan sendiri, kakak tahu ada kucing kat tingkat tiga parking kereta tu.

Semalam umi amek awal tapi tak pergi taman sebab ada banyak asap. Kakak pun tiru umi batuk-batuk, alaaa lagipun kakak tahu umi memang malas bawa pergi taman, sebab umi penat. Umi dah tak larat. 

Balik rumah kakak terus wrestling ABi, ABi tengah tidur, dia kata demam, tapi umi rasa badan dia tak demam pun. ABi memang macam tu. ABi ajak umi dengan kakak pergi pasar malam. See umi? kakak tahu kalau umi tak bawa kakak jalan, ABi akan bawa. ABi kan sayang kakak. Bbuek.

ABi suruh kakak jalan, tapi ramai orang. Kakak minta umi dukung, kakak tahu umi mesti dukung kakak, dia tak suka kakak jalan sendiri kat tempat sesak-sesak. Umi beri kakak air, kakak tahu mesti umi akan belikan kakak air, kakak haus. Dan sebenarnya dia tahu kakak pun dah letih.

Bila sampai hujung jalan, kakak tak nampak gerai mainan. Tapiii umi tahu apa yang kakak mahu. Kakak tahu umi mesti belikan kakak buku yang ada sticker tu. Kakak suka. Kalau boleh kakak nak duduk kat situ belek buku umi beli, tapiii hari dah nak malam.

Bila malam, kakak makan dengan ABi, umi tahu kakak nak makan dengan ABi tapi nak suap sendiri. Kakak tahu, umi dan ABi akan tunggu kakak makan sampai habis. Kakak tahu, umi mesti kerah ABi layan kakak main, sebab memang kakak rindukan ABi, kakak selalu jumpa umi, kakak selalu main dengan umi. Bila ada ABi kat rumah, ABi akan ganti,

Malam tadi, ABi dengan umi baca komik, kakak kerah dua-dua orang main dengan kakak. Padan muka diorang, kena layan kakak. Umi sampai tertidur.


Dan tak lama kemudian kakak pun masuk tidur, lepas ABi cucikan yak kakak. Kakak taknak keluar bilik air. Kakak taknak pakai seluar. Panas. 

Pagi tadi, umi dukung kakak pergi rumah mama. Kakak tahu umi takkan kejut kakak suruh bangun. Kakak letih.

Terima kasih umi, terima kasih ABi.

kakakOni.

Wednesday, January 5, 2011

UPDATE Hijaucantik Giveaway4.

Round 4

Pemenang bertuah itu ialah (bunyiii dram). Aku dah kata mesti cikOni yang kena cabut. Hahaaa. Gambar tak snap, sebab mrABi tidak berbaju. Ahaks.

  1. 140... Imaan09
  2. 51... zaikulim
  3. 126... EraWatiE
  4. 146... izan cute
  5. 54... Adyshariz
  6. 55... Sepatu Hijau
  7. 9... rosilah
  8. 121... EiNz
  9. 122... Zalina
  10. 127... Farhana
  11. 64... elleyayah
  12. 19... Orked
  13. 68... dilaloveawi
  14. 76... bunga_ros
  15. 100... kakngah

Aku sangat berharap selepas HCGA ini kita semua still keep in touch ya. Hihiii. Jangan sesegan untuk ke hijaucantik tau =)

Nota penting, 15 orang ini, hanya ada masa 2 hari untuk memberi alamat dan nama penuh di nsahida@gmail.com sertakan sekali dengan nombor giliran dan ID ok. heheee. Kawan-kawan sila inform sesama sendiri.

UPDATE Hijaucantik Giveaway3.

Round 3

Salam semua, ok-ok. Keputusannya kejap lagi la ya, kita teruskan dengan cenderahati yang akan dimiliki.

Aku belum pernah update cenderahati nya lagi kan? kenapa cenderahati? ye aku beri ikhlas kepada yang mendapat, kepada yang setia dengan hijau dan oren cantik.


Ok tatapla cenderahati ini ya, 20 keping kad ekslusif untuk 20 penyertaan awal dengan setiap nama di atasnya. Simple as me, but seriusly banyak-banyak nampak nice. Gila arrr puji diri sendiri ah. Huhuuu.

Fridge magnet, rantai kunci (mrABi), frame fridge magnet, note book serba hijau. Hahaaa ampunkan au kekawan aku memang sukaaa hijau.

Mulanya aku dah pilih dengan warna campur-campur, but tiba-tiba datang idea, why not bagi serba hijau. Siapa anti hijau tu, terpulang pada diri la ya nak buat apa. Yang penting aku memang nak bagi. Ehehe.

Hadiah tu nanti aku beri randomly kepada 15 orang ya, hope you all like it.

Ok waiting for result. Next entry. Sabar ya =)

Saturday, January 1, 2011

UPDATE Hijaucantik Giveaway2.

Round 2

Salam tahun 2011 kepada semua perserta Hijaucantik Giveaway dan juga follower bloghijau dan blogoren (tak sedap pula bunyinya, hahaaa).

Ok-ok, see the title? merujuk Update hijaucantik giveaway yang lalu, diminta 20 peserta pertama untuk memberikan alamat surat menyurat untuk penghantaran 20 kad istimewa hasil tangan aku yang agak-agak kayu ni, tapiii bila dah siap 20 keping, huiii meletop oh.

Sila rujuk sidebar orencantik ini, bagi nama yang telah dihitamkan, aku telah menerima alamat kalian dengan senyuman melebar. Anda memang super. Terima kasih =)

Perkara selanjutnya, sila check nama kalian yang menyertai HCGA beserta linknya sekali.

Jika tiada aral melintang, aku akan umumkan pemenang bertuah pada bila-bila masa aku suka. Wiii. Oh aku akan sediakan 15 jenis hadiah disebabkan sambutan yang menggalakkan. Suka?

Cabutan akan dibuat mengikut listed by listed, heheee. Jangan marah ye sayang?

~)@ Hujung minggu yang tenang-tenang.