Saturday, February 11, 2012

Quilling lagi.

Heheee, kekonon. Niii kena minta abi sponsor untuk membeli Paper Shredder. Takkan la aku nak pi mengorek cebisan kertas kat tong Shredder kat opis kan. Boleh je nak gunting satu persatu, tapiiinyaaa lenguh jemari aku dibuatnya.

Kali ni mencuba dengan kertas berwarna pula. Beginner, so maafkanla kecomotan yang ada di situ. Aku test buat menggunakan sikat. Hehe. Belasah ajala kan.

Entahkan bunga entahkan daun. 

Gulung-gulung aja.

Aku budak baru belajar. 

Quilling pertama saya.

Saya suka art. Saya suka buat handmade card. Saya suka bermain dengan kotak-kotak yang berlukisan cantik dan menarik. Pokoknya saya mula berminat untuk menghasilkan sesuatu daripada bahan terbuang. Tehehehe.

Pada satu hari, saya membaca satu blog, tiba-tiba mata terarah kepada satu blog menulis tentang Quilling Art. OMG, semuanyaaa cantik, menarik, kau memang da boom. Sejak daripada itu, saya makin bersemangat untuk membuat Quilling.

Quilling pertama saya. Tadaaa. 


Ekeke, menggunakan kertas majalah. Huhuuu. Potong kertas kepada kepingan 0.5cm dan gulung hanya menggunakan tangan gara saya tidak mempunyai tools lengkap untuk Quilling. Wiiiiiii.

Yes, I like. Hehe. Saya sangat sukaaa. Habisla lepas ni, semua handmade card, saya akan menggunakan qulling sahaja. Kekekeke...


Tak berapa kemas sangat. Beginner katakan. It will be improve. Tiba-tiba terbuat bunga, kena buat bentuk lain ni.

Ini la sumber inspirasi saya untuk ber quilling pula http://azlina-lin.blogspot.com

Friday, February 3, 2012

Oni's Art.

Hai kawan...

Kummi tolong Niii [Oni] buat. Niii gelek-gentel-uli kummi tolong bentukkan. 

Niii buat lon [belon].

Niii buat ari [matahari].

Bahan yang digunakan:

Tanah liat atau polistesin.

Kadbod. 

Kadbod kummi punya, nii[oni] ambil koyak keluar dia punya puzzle. Padan muka kummiii.

Peace kummiii!!! 
Sekian:
Niii @ Konniii.