Saturday, March 17, 2012

Card for ibu Aqil.

Huweee. Oleh kerana kadnya pun sudah sampai direct ke tangan penerima, wajarlah aku publish hasil seni yang tidak seberapa buat teman istimewa yang jauh dimata tapi sentiasa di hati.

Actually dah siap letak alamat dan isi borang pos laju pun, malangnya asyik tidak sempat untuk ke pejabat pos. Muahahaaa. Ok layan. 

 Material: Recycle kotak Big Apple. Hihiii. 

Very the comot. Oh, memang sengaja dicomotkan. Ala-ala filem lama la kot. Pengikatnya pun guna kertas pembalut hadiah kitar semula juga. Muahahaaa.

 Just for ibu Aqil, harap dia suka. Aku cuba membuat aneka bentuk quilling selain bunga. Hihiii, jadi tak? okla tu beginner.

Kelam pulak gambar ni. Hahaaa, aku kena belajar cemana nak ambil or edit gambar dengan tangan tidak menggigil. Pakinson betul. 

Ada lolipop, ada bintang yang tidak berapa nak jadi. Hahaaa. Jadi bahan eksperimen kad untuk ibu Aqil ni. Bolehla tu nak melembutkan tangan kembali suka seni.

Untuk teman tersayang. Saya suka art, saya suka kamu. Hihiii.

Monday, March 12, 2012

Birthday Card for Roslan.

Hihiii,


Material: Kertas keras, kertas warna-warni, gunting, lidi untuk qulling, gam. Dan adik-beradik lain yang sepatutnya.

Tiba-tiba jadi bunga. Ahaks. Kena improve belajar qulling selain bentuk bunga. Berkobar-kobar ni. Ngeee.

Roslan, kawan sekerja. Kepala gila-gila. Hahaaa. Nantila review fasal dia di hijaucantik. Ahahaha.

Suka kad ni sebab simple. Hihiii.

Sunday, March 11, 2012

Recycle card for Raymond.

Rasa macam kesiankan? guna recycle paper? bila aku dah buatkan, dah siapkan, yes aku suka. Boleh? diri sendiri suka hasil tangan sendiri. Muahahaaa.

Daripada kotak biskut Munchy's, akukan suka makan. Jadi, macam sayang je nak buang kotak-kotak tu. Ngeee.

Material: just colour pencils, pencils and black ballpen Pilot. hihiii.

Bahagian belakang kad. Kan aku dah kata daripada kotak Munchy's

Walaupun ulangtahun dia belum sampai, tapi kad itu sudah pun di tangannya, sebaik sahaja dia bertukar tempat kerja tempoh hari. Nyata, dia memang suka bahan hasil tangan.

Happy Birthday Raymond...!

Ya ampun, failed betul teknik-teknik pencahayaan ni. Lepas ni ambil guna Canon sahajala.