Sunday, April 22, 2012

Special for Lia.

Ingat sahabat pena aku? Kamalia Talaha? sini ada ceritanya. Sekarang, kita dah jadi sahabat facebook. Duniakan sudah tanpa sempadan :) 

Birthday card for her. Simple. Just an ice-cream for birthday symbols. Tidaklah asyik mahu melukis gambar kek semata-mata. Hahaaa.

Aku kena improve part hand-writing. Failed. Cakar ayam.

Auni paling suka. 'Sklem umi, sklem [aiskrim umi, aiskrim!] siap bunyi slurp-slurp lagi.
Terasa cute pula, macam budak-budak punya kad.

Kad seterusnya ialah, pertama kali buat kad ucapan perkahwinan. Ada ke ek? disebabkan aku ni, macam musatahil je hendak terbang ke Sarawak menghadiri perkahwinannya, maka aku terbangkanlah kad ucapan sahaja. So far, kad ni telah sampai pada Lia, she like it walaupun tersangatlah simplenya. Hahaaa.

 Muka depan, nak buat love yang sangat besar seketul, tapiii macam tak jadi-jadi je. Sudahnya.

 Isi dalam, tulisan tangan je, malas dah mahu berqulling. Miahahaaa.

Two special card for special person :)

Ada siapa-siapa mahu tempah? hahaaa, tapiii aku masih belajar lagi ni.

Saturday, April 21, 2012

Quilling flower for mama Mikhail.

Kali pertama buat qulling bunga banyak macam ni. 

 Istimewa buat mama Mikhail, kak @Eda.
Ulangtahunnya pada bulan April.

Mengambil tutorial daripada http://azlina-lin.blogspot.com/ aku cuba membuatnya.
Uhuh, bagi aku yang baru nak belajar, rumit sungguh membuatnya. Tapi seronok.

Masih belum pandai hendak membuat batang pokok bunga. Hahaaa.

Hopefully mama Mikhail sukakannya. Simple je.

Wednesday, April 11, 2012

Quilling birthday card.

Hiii, kali ini sudah agak gila dengan quilling. Harus meningkatkan prestasi lagi. Budak baru belajar memang macam ni, habis dicuba.

Kad ulangtahun untuk: kak Ieyna [mamaArif Haidar dan Hakeem]
Macam biasa ulangtahun jatuh pada bulan Mac.


Tak boleh fokus dekat-dekat sebab tak kemas. Potong kertas guna pisau dan pembaris sahaja. Tapi lepas siap batch pisau pembaris ni, aku potong guna shredder kat opis. Hahahaa. Puas hati aku. Batch shredder belum mula lagi. Hihiii!

Matang sikitla, walaupun bunga dengan pasu je kan. Beginnerla. Hope tuan punya badan suka. Hihiii!

Handmade birthday card.


Kepada: Yasturainee Izma.
Ulangtahun kelahirannya jatuh pada bulan Januari. Hahahaaaa.


Next kepada: Siti Zuraidah.
Ulangtahun kelahirannya jatuh pada bulan Februari.


Kepada: Ziela.
Ulangtahun kelahirannya jatuh pada bulan Mac.


Masa buat kad ni, belum gila qulling lagi. So, all pun just pen dakwat basah dan kertas warna. Biasalah photo dengan Nokia E66. Canon Ixus dah tenggelam dalam minyak geliga. Hahahaaa!

Mari layan lagi. Batch ulangtahun bulan Mac yang aku sempat hendak buat. Kadnya pun baru sahaja pos pada tuan punya badan, kalau tidak sampai sila beritahu ye. Aku buat yang lain nanti :D

Kepada: Eima. [mama Fahim dengan Alisha]
Muka depan, simple dan tidak ada idea sangat. Hahahaaa. Bolehlakan Eima, aku main gunting tampal aja. Warna purple dengan kuning, bila snap guna Nokia E66, gitula jadinya.


Kali ni, mengorek skill pop-up card konon-konon. Siap ada basket muffin lagi sebab tak gemarkan bunga. Terasa comel lak. Harap-harap sampaila pada tuan punya badan. Kalau tidak sampai, kena buat lainlah nampaknya. Hewhewhew.


Kali kedua buat pop-up card. Super susah, salah potong habis kertas. Ngeee, tapiii tak buang, sebab boleh recycle buat kad lain pula. :D

Suka art.