Saturday, May 19, 2012

Istimewa untuk kawan lama.

Hiii, just for kawan baik aku masa kerja kilang hari tu. Ye, aku pernah kerja kilang semi-conductor. Hari ulangtahunnya jatuh dalam bulan yang sama dengan aku walaupun kami berlainan tahun lahir.

Macam biasalah akula yang tua. Dia muda. Hiii.


Sedapkan? asalnya daripada kalender Subway. Kecur liur aku melihat gambarnya depan mata sedangkan tahun tertulis atasnya 2011. Mangsa korbanla nampaknya.


Macam ni pun boleh je kirim pada dia. Hiii, mood malas-malas kertas pun dah habis. Tulisan lekat tu aku gunting on the spot, tu yang macam tak berapa nak formal sangat.


Bunga quilling yang baru belajar. Tengah berkobar-kobar punya semangat masa ni. Pasu bunga pun korek bentuk yang tak berapa hendak jadi. Oh ya, baru pandai buat batang pokok. Hahaaa.

Macam tak cun sangatkan? Hahaaa. Takpe senget ke, tak comel ke, yang penting hati gembira bila membuatnya.

Selamat Ulangtahun Kelahiran kawan: Watie.

Sunday, May 13, 2012

Quilling birthday card for Along.

Tehehe, tahun lepas macam terlupakan dirinya. Tahun ini, sebagai tanda masih lagi ada terjalin ikatan persaudaraan, dengan takut dan beraninya aku hantar sekeping kad ucapan ulangtahun kelahirannya. Diterima atau tidak, itu terpulang pada dirinya ;)

Kepada: Encik Zaifullnizam bin Wagiran.
Ulangtahun kelahirannya jatuh pada bulan April.


Mudah je, bunga dan rama-rama quilling bersama pasu. Hahaaa. Ucapan tu hanya menggunakan kertas note opis sahaja. Hehe.

Batang dan daun bunga malas hendak quilling, lukis sahaja dengan pensil. Selesai.

Semoga along sihat-sihat sahaja ye.