Monday, June 25, 2012

Ulangtahun kelahiran Jun batch.

Puan Dayana Razmi
Kawan seblok merangkap isteri kepada salah seorang kawan abi. Sebab tu ada puan di pangkal namanya. Tarikh beday dia sangat comel untuk tahun ini. 120612 atau 12612. 


Pop-up card ni on the spot. Pagi itu aku tahu hari ulangtahunnya. Hiii, biasa aku ingat anniversary dia dan suami je. Muka depan Quilling kek, jadila tu kan, kali pertama buat kek quiling. Tu yang sekali imbas serupa, tengok dua kali macam dah tak serupa. 

Selebihnya menggunakan perkhidmatan pilot 0.5 as always. Next...

Kak Jue.
Salah seorang blogger dan rajin membaca aku membebel di bloghijau. Juga pengomen setia aku. Happy birthday kak Jue.


Simple je. Bentuk ini boleh jadi bentuk bunga sebenarnya, kali pertama juga aku membuatnya dengan menggunakan sikat. Konon kek besar lah, untuk kak Jue share dengan keluarga. Hihiii. Next...

Kak Retna.


Kawan blogger juga. Kak Retna adalah antara kawan-kawan terawal sebelum aku ada Auni lagi, sangat support untuk aku terus berblogging. She like red so much. Walaupun merah itu anggun, aku blend juga dgn pink, kasi tidak terlalu tenggelam sangat.

Sebenarnya juga, aku sudah tersalah potong kertas warna hitam tu, muahahaaa, pandai-pandailah hendak tutup kesalahan sendiri kan, tu yang macam kad hari kekasih pun ada. Semuanya gambar sayang. 

Pop-up birthday card for beloved friend, kak Retna. Next... tunggu ulasan daripada empunya diri dahulu baru aku update. Ngeeee. Daaa...

Selamat Hari Ulangtahun kawan-kawan. Siapa punya turn bulan tujuh ni? Hrmmmm... waiting-waiting.

Saturday, June 2, 2012

Ulangtahun kelahiran Mei batch.

For my lovely sister: Kak Lia.


Baru belajar buat bunga patern baru. Siap buat daun, esoknya hendak buat semula, aku sudah lupa. Wahahaaa.
Belajar juga buat batang bunga. Simple tapi cute. Ok makcik sudah perasan ni. Kekee.


Keseluruhan kad. Macam ni je. Aku masih tangan kayu.

Next....

Untuk kawan baru: Kak Nisah Idham.


Tangan keras. Hiii, pertama kali buat pop-up card ni. Berpeluh-peluh. Memerlukan konsentrasi dan kesabaran yang sangat-sangat tinggi. Warna kegemaran aku. Hiiii.
Birthday dia satu hari selepas my special day, wiii. Kami berbintang serupa.


Siap ada salah-salah. Benci sungguh, hendak cancel dah setengah hendak siap. Makanya, teruskan ajalah. Kalau kak Nisah tak suka, boleh request yang lain.

Next...

Untuk kawan sekolah yang paling dekat di hati: Shaadah Roslani ;)


Pop-up card yang ruwet tapi seronok bila melihatnya siap. Aku memang suka buat ucapan menggunakan font handwriting sendiri walaupun senget benget.


Muka depan yang sangat simple. Aku sudah tidak berapa hendak rajin ;)

Kesemua rekaan aku di atas merujuk kepada video tutorial di blog milik kak Lin.


Bila masa lapang, aku menilik satu demi satu hasil kerja tangannya. Memang sungguh mengkagumkan. Terima kasih kak Lin. :D