Thursday, October 15, 2015

Quilling Jersey Birthday Card.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Tema: Quilling Jersey Selangor. Dalamnya hendak pop-up gambar couple sekolah menengah, sweet je kan?

Permintaan: kakak Senior, hiii. kawan instagram, seorang guru juga. Muka dia sebiji macam kakak-kakak senior zaman sekolah-sekolah dulu. Thanks kakRima, untuk suami yang jauh katanya.

Saiz: a4 lipat tiga.

 Hendak letak jersey semata cam kosong sangat.


Menggigil-gigil hendak tegakkan quilling shredder tu, haha. 


Melukis gambar kapel sekolah menengah, maafkan saya kakRima, lukisan tangan saya memang teruk :( 


Happy birthday!

Terima kasih kakRima, harap tidak serik ye.

Email: nsahida@gmail.com Instagram: @sya2ablatib #hobbiesart
Main blog: Diari Umi [http://hijaucantik.blogspot.com]. Jumpa di sana ;)

Wednesday, October 14, 2015

Kad raya 2015.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Permintaan: kawan Min. Cikgu sekolah, mahu bertukar-tukar dengan kawan katanya.

Temanya: Kad raya simple is more.

Saiz: 1/4 kertas a4

Dia design, saya buatkan sahaja ;)

 50 keping.

 Happy mood :)

Terima kasih cikgu. Ini merupakan permintaan ulangan, twehehe.

Email: nsahida@gmail.com Instagram: @sya2ablatib #hobbiesart_ha
Main blog: Diari Umi [http://hijaucantik.blogspot.com]. Jumpa di sana ;)

Tuesday, June 30, 2015

Quilling Fridge Magnets for Auni's Teacher.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

Tema: Menggunakan bahan terbuang atau pun sisa kertas yang kejap rasa macam cukup, kejap rasa macam tidak, jadi redah sahaja.

Saiz: 10cmx6cm (rm4/pcs)

Hahaaaa, lazy, crazy quilling bouquet flowers namanya.

Instagram: @sya2ablatib #hobbiesart_ha
Main blog: Diari Umi [http://hijaucantik.blogspot.com]. Jumpa di sana ;)

Monday, June 29, 2015

Quilling Fridge Magnets for Teachers Day 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

Permintaan: keLi, seroang rakan blogger dan juga rakan Instagram. 

Tema: Beliau mahukan yang simple dan mudah dan murah. Untuk memudahkan aku, diberikan draft ringkas. So masri relisasikan permintaan. Kali ini, aku sudah dapat idea untuk membuat buku yang mudah dan pantas, haha. Gunakan recycle paper untuk isi dalam pada buku seolah, buku itu bergambar.

Saiz: 8cmx4cm (rm2/pcs)

Terima kasih keLi, terima kasih.

Instagram: @sya2ablatib #hobbiesart
Main blog: Diari Umi [http://hijaucantik.blogspot.com]. Jumpa di sana ;)

Sunday, June 28, 2015

Fridge Magnets for Teachers Day 2015.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

Sepatutnya update masa bulan Mei yang lepas, tetapi biasalah masa sangat mencemburui, gittu.

Permintaan: Min, kawan bekas sekolah macam biasa. Aku sungguh berterima kasih dengan dia, sering tidak jemu-jemu meminta aku menghasilkan seni kertas yang langsung tidak pernah pun aku fikirkan. Min ialah pelanggan tetap yang sentiasa menyokong aku.

Tema: Sebuah buku dan sebatang pen, Menggunakan warna bebas, terpulang pada aku sendiri. Jenuh juga mikir macam mana hendak buat quilling book tambahan lagi, beliau mahukan tulisan tangan. Ini betul-betul handmade namanya.

Saiz 10cmx2cm: RM2/pcs.

Terima kasih Min, saranghae!

Dia menempah sekali bersama kad Anniversary. Update later, daaa...







Sunday, April 19, 2015

Quilling Hanging: Special Request.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Permintaan: Kawan bekas pelajar sekolah dedulu. Eh! mestilah still keep in touch. Ikatan persahabatan ialah hadiah terindah tau. Siti Aminah binti Othman.

Tema: Mulanya Min minta buatkan dua jersey team bola sepak, Manchester United dan Liverpool (jenuh la hendak tirusatgi), lepas tu dia kata macam insaf pula, dia minta buatkan Allah dan Muhammad untuk disangkutkan di cermin pandang belakang dalam keretanya. Gittu! Masih lagi prototaip sebab tidak tahu hendak diberi gelaran apa, pertama kali buat kot.

Anggaran bajet: rm20 hingga ke atas.

Bahan recycle je weih... 


 Sudah dalam kereta Min.

 Satu untuk depan, satu untuk belakang.

Sama tapi tak serupa, ke sama? hahaa.

Terima kasih Min, keranamu makanya daku namakan dia Quilling Hanging. Senyum sampai telinga. Wiii...

Saturday, April 18, 2015

Quilling Baby Shower Card.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

Permintaan: Puan Edzna Suri untuk seorang kawannya sempena majlis menyambut orang baru. Betulkah istilahnya tu? Orang putih kata Baby Shower tu.

Tema: Sejak terpopularnya Slide Card yang bersaiz biasa (perasan sendiri), puan Edzna hendakkan slide card yang bersaiz large. Paling besar yang rasa-rasa berkemampuan untuk buat ialah saiz A4 je, ahahaha.

Anggaran bajet: rm25 hingga rm30.



 Ungu dan merah jambu untuk baby girl. Jadilah gambar stroller tu, hehe. Terima kasih puan Edzna.

Thursday, February 26, 2015

Quilling Slide Card for Anniversary.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Permintaan: Puan Dyla, yang sangat rajin meminta hasil kerja tangan saya. Tidak kira untuk sesiapapun, dia suka benar menggunakan saya untuk membuatnya, hihihi. Saya tak kisah.

Tema: Quilling slide card untuk hari ulangtahun perkahwinannya.

Asalnya hendak buat nombor empat. Jadi ke tak tu ye? 


Muka depan. Banyak benor hati, sarat kasih sayang namanya. 


 Tolak keluar, sendiri tidak tahu apakah gerangan bentuk tu, adeih!


Terima kasih puan Dyla. Saranghae. 

Main blog, Diari Umi [http://hijaucantik.blogspot.com]. Jumpa di sana ;)

Quilling Slide Card for Wedding Day.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

Ahahaha, kiranya....ini karya terbaru, kenapa? sebelum ini tidak pernah terfikir hendak buat pun. Mulanya saya tanya dia, hendak kad satu pintu atau dua pintu, dia jawab hendak "sliding door". Why not, saya tunaikan permintaan dia buat kad slide.

Permintaan: puan Fizannie Lokman atau biras saya. Pencetus idea namnya ni.
Tema: Hendak slide card, quilling, warna pink, grey dan yellow untuk majlis perkahwinan kawannya.

 Burung tengah bercinta la konon. Ada love besar.

Kad ditarik keluar menjadi pengantin memegang belon besar.

Lepas sahaja kad ini siap, ramai pula yang minat hendak juga, hahahaa.

Terima kasih awak.

 Main blog, Diari Umi [http://hijaucantik.blogspot.com]. Jumpa di sana ;)

Quilling Birthday Card for bestfriend.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Hai jumpa lagi, Selamat Tahun baru 2015 (ma'ai sudah bulan February rupanya. Selamat Tahun Baru Cina juga diucapkan kepada semua peminat cabang seni kertas. Saya kembali memuat naik antara koleksi yang sudah pun diterima customer dengan selamatnya, in shaa Allah dan Alhamdulillah.

Permintaan: puan Izan Abdul Latif, kawan blogger saya, kawan Instagram saya dan kawan alamamaya saya. Kami tidak pernah berjumpa.

Tema: Sekeping quilling card sempena hariulangtahun kawan luar negaranya. Lain-lain, atas daya pemikiran saya sendiri hendak menokok tambah.




Muka depan quilling love dan cupcake, bahagian dalamnya pop-up cupcake. Saya hendak belajar buat yang bertingkat lebih tinggi, asyik gagal sahaja. Phew!

Terima kasih kakIzan.

 Main blog, Diari Umi [http://hijaucantik.blogspot.com]. Jumpa di sana ;)